• +93 20 250 14 20
  • info@aelso.org

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری| بدخشان

AELSO مارس 9, 2021 تازه ترین مطالب

چهارمین دور سمپوزیوم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری زیر عنوان ” نقش علمای دینی در ترویج ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری در میان جوانان افغانستان ” از سوی موسسه‌ مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) با همکاری سایر سازمان‌های برجسته ملی و بین‌المللی در شهر فیض‌آباد مرکز ولایت بدخشان برگزار شد.

Youth Symposium for Peace & Tolerance | Badakhshan Province

در چهارمین دور سمپوزیوم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری در بدخشان، تعداد از علمای دینی، استادان دانشگاه، فعالان مدنی، فعالان حقوق بشر و دانش‌جویان، اشتراک نموده بودند.

در این برنامه، پوهنمل صنعت‌الله جویا، رئیس دانشکده‌ شرعیات دانشگاه بدخشان و عضو شورای علما، سبحان‌الله بهلول، پژوهشگر علوم دینی، سید نورالله باعث، رئیس نهاد اندیشه‌ی خلاق برای تغییر، صیاد نبی‌زاده، حقوق‌دان، عبدالصمد نظری، استاد دانشگاه و وسیع الله نوری به نمایندگی از دانش‌جویان، در مورد ترویج ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری در میان جوانان افغانستان، به گونه‌ی مفصل بحث نموده، راه‌حل چالش‌های کنونی کشور را در ترویج و آموزش ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری در جامعه دانستند.

Youth Symposium for Peace & Tolerance | Badakhshan Province
پوهنمل صنعت الله جویا، رئیس دانشکده شرعیات دانشگاه بدخشان

سخنرانان این محفل علمی تاکید کردند که نسل جوان افغانستان، سرمایه‌ی بزرگ این کشور اند و بایستی کثرت‌گرا و همدیگرپذیر باشند تا جامعه‌ی افغانستان را به سوی همبستگی، صلح و رفاه رهنمون شوند.

پوهنمل صنعت الله جویا، رئیس دانشکده شرعیات دانشگاه بدخشان که سخنران اصلی این محفل علمی بود، گفت که نقش علمای دینی در همه عرصه‌ها برجسته است و در یک جامعه‌ی مذهبی، علما از توانایی‌های ویژه‌ای برخوردار اند.

Associate Professor Sanatullah Joya, Dean of the Faculty of Theology (Sharia) of Badakhshan University...
پوهنمل صنعت الله جویا، رئیس دانشکده شرعیات دانشگاه بدخشان

موصوف تاکید کرد که اگر علما رسالت‌شان را به گونه‌ی احسن ادا کنند، می‌توانند که رهنمای خوبی برای جوانان کشور باشند و این نسل را به سوی وحدت و همبستگی رهنمون شوند.

این عالم دینی افزود که کثرت‌گرایی یک موضوع جدید نیست و سابقه‌ی طولانی دارد.

استاد جویا اضافه کرد که : «زندگی عملی پیامبر اکرم ص الگویی خوبی برای ما است، پیامبر ص در دوران حیاتش با یهود و مشرکین پیمان امضا کرد و همه در جامعه زندگی مسالمت‌آمیز و آبرومندی داشتند. لذا تحمیل اندیشه بر دیگران در دین مقدس اسلام مردود و ناپسند است و ما مسلمانان مسئول و مکلف هستیم که دیگران را فقط به دین خود دعوت کنیم.»

Youth Symposium for Peace & Tolerance | Badakhshan Province

وی گفت که : «حتی یکی از اهداف جهاد، مساعد ساختن زمینه‌ی عبادت برای پیروان سایر ادیان است و در چتر اسلام زمینه‌ی اندیشیدن و عبادت برای دیگران کاملا مساعد است.»

رئیس دانشکده‌ی شرعیات دانشگاه بدخشان بیان داشت که در سایه‌ی اسلام، جان، مال و آبروی همه اعم از مسلمان و غیر مسلمان مصئون است.

وی همدیگرپذیری را بهترین راه‌حل در وضعیت کنونی دانست و افزود که : «جوانان کشور بایستی با توجه به رهنمایی‌های دین مقدس اسلام، به همدیگر خود احترام داشته باشند و برای کشور خود، فعالیت‌های منظم و سازماندهی شده انجام دهند.»

سخنرانان دیگر برنامه نیز در مورد موضوعات مختلف هم‌چون: نقش علما در ترویج و آموزش ارزش‌های کثرت‌گرایی، صلح، همدیگرپذیری و مبارزه با افراط‌گرایی، در میان جوانان بحث نموده، تاکید کردند که جوانان کشور بایستی هوشیار و آگاه باشند و  با همدلی و همبستگی کشورشان را آباد نمایند.

سخنرانان، تنوع و تعدد قومی، زبانی، مذهبی و … را در جامعه‌ی انسانی، اصل دانسته تاکید کردند که این تنوع و تعدد، نباید باعث فاصله میان جوانان شوند.

چهارمین دور سمپوزیم، جوانان برای صلح و همدیگرپذیری در بدخشان، با کارهای مشارکتی و پاسخ به پرسش‌ها پیرامون نقش علما در ترویج ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری میان جوانان افغانستان، پایان یافت.