• +93 20 250 14 20
  • info@aelso.org

دومین دور سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | ولایت پکتیا

AELSO نوامبر 19, 2020 تازه ترین مطالب

دومین دور سلسله سمپوزیم‌های جوانان برای صلح و همدیگر پذیری به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) با همکاری مرکز آموزشی لینکن، سازمان اجتماعی سفید و سایر سازمان‌های برجسته ملی و بین‌المللی در ولایت پکتیا برگزار گردید.

در این سمپوزیم، جوانان، استادان پوهنتون، علمای دین، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان مدنی و حقوق بشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی اشتراک نمودند.

تصویر از جریان این سمپوزیم.
تصویر از جریان این سمپوزیم.

سخنرانان و اشتراک‌کنندگان برنامه پیرامون نقش جوانان در آموزش و ترویج ارزش‌های صلح، رفاه و همدیگرپذیری و ختم جنگ بحث‌های همه‌جانبه نموده و فرهنگ همدیگرپذیری را برای تامین صلح و پایان جنگ، مفید پنداشتند.

در این سمپوزیم، عبدالصبور سالک، نماینده ولایتی موسسه مطالعات اقتصادی وحقوقی افغانستان در مورد فعالیت‌ها و دست‌آوردهای این موسسه و اهداف برنامه سمپوزیم، برای اشتراک کننده معلومات ارایه نمودند.

Our provincial fellow Mr. Saleh while briefing the participants...
جریان سخنرانی عبدالصبور سالک، نماینده ولایتی موسسه ایلسو در ولایت پکتیا.

سپس محترم  وکیل گلزار ځاځی از موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان  بخاطر برگزاری این برنامه اظهار قدردانی کرد و افزود: ” صلح امر خداوند متعال (ج) است و مسئولیت همه ما است تا در این راستا دست‌ به دست هم داده و برای رفاه و آسایش مردم خود مشترکاً کار کنیم که این نوع مجالس و تجمعات باعث ترویج و ایجاد دیدگاه‌های مثبت میان همه اقشار جامعه می‌شود.”

آقای ځاځی در هنگام سخنرانی‌شان.
آقای ځاځی در هنگام سخنرانی‌شان.

در ادامه محترم  عبدالله توتاخیل رئیس مخابرات پکتیا پیرامون نقش جوانان و تکنالوژی در ترویج ارزش‌های صلح و همدیگرپذیری در افغانستان صحبت نمود گفت: ” نسل امروز، نسل تکنالوژی است بنابرین از ظرفیت جوانان امروزی با توجه به دسترسی آن‌ها به تکنالوژی؛ در راستای ترویج ارزش‌های صلح، همدیگرپذیری و چگونگی مبارزه با افراط‌گرایی می‌تواند استفاده مفید صورت گیرد.”

آقای توتاخیل رئیس مخابرات پکتیا در هنگام سخنرانی‌شان.
آقای توتاخیل رئیس مخابرات پکتیا در هنگام سخنرانی‌شان.

در ادامه برنامه به اشتراک‌کنندگان سمپوزیم فرصت اظهار نظر داده شد که تعدادی از آنها پیرامون موضوع و سوالات مطرح شده نظریات خویش را ابراز نمودند. زرغونه منگل یکی از اشتراک‌کنندگان گفت: “کثرت‌گرایی به عنوان یک فرهنگ سیاسی و اجتماعی جهت پایان دادن به منازعه‌ها در جوامع انسانی به‌وجود آمده است. ما تلاش نمائیم که در افغانستان این پدیده را ترویج نمائیم تا به منازعات پایان داده شود و به صلح دست یابیم.”

همچنان شبیر احمدزی در مورد چگونگی بهتر سازی آینده افغانستان ابراز نظر نموده گفت: در مورد آگاهی‌دهی  جوانان بیشتر کار صورت گیرد تا توانایی مبارزه با چالش‌های افراط‌گرایی و حرکات تندروانه را بدست‌ آورند. و راه پیشرفت افغانستان؛ تغییر تفکر اعضای جامعه است، در پی تغییر تفکر به سوی صلح، همدیگرپذیری و رفاه، می‌توانیم آینده افغانستان را بهتر بسازیم که در این زمینه ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان برای ترویج ارزش‌های همدیگرپذیری و صلح و معرفی راهکارهای مبارزه با افراط‌گرایی توسط این موسسه در ولایت‌های مختلف کشور به‌خصوص در ولایت پکتیا قابل قدر است و ما سپاسگزاری می‌کنیم.”

آقای احمدزی در هنگام تبادل نظر با اعضای پنل این سمپوزیم.
آقای احمدزی در هنگام تبادل نظر با اعضای پنل این سمپوزیم.

در بخش دوم برنامه (پنل)  محترم مولوی خواجه الدین حق‌بیان  رئیس شورای علما پکتیا، میر آغا معنوی استاد دانشگاه پکتیا  و محترم لایق وحدت  آمر امور جوانان پکتیا، به پرسش‌های اشتراک‌کنندگان و اعضای نهاد‌های مدنی، پاسخ ارایه نمودند.

آقای حق‌بیان رئیس شورای علما پکتیا،در هنگام سخنرانی‌شان.
آقای حق‌بیان رئیس شورای علما پکتیا،در هنگام سخنرانی‌شان.

در بخش کار گروپی سمپوزیم‌های جوانان برای صلح و همدیگرپذیری، اشتراک کنندگان برنامه‌ها در مورد چگونگی ترویج همدیگرپذیری، مبارزه با افراط‌گرایی در پوهنتون‌ها و مسئولیت جوانان برای آینده افغانستان، بحث و رای‌زنی نموده و سرانجام نمایندگان گروپ ها، پیشنهادات و راهکارهای مشخص را در زمینه‌های یاد‌شده، ارائه نمودند. اشتراک کنندگان سمپوزیم‌های جوانان برای صلح و همدیگرپذیری؛ خودآگاهی، مطالعه همه جانبه موضوعات، مسئولیت‌پذیری جوانان، اشتغال‌زایی و آگاهی‌دهی را از راهکارهای اساسی در راستای ترویج ارزش‌های صلح، همدیگرپذیری، تامین رفاه و مبارزه با افراط‌گرایی عنوان نمودند.

تصویری از جریان کارگروپی.
تصویری از جریان کارگروپی.

برنامه سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیر با اهدای تصدیق‌نامه به اشتراک کنندگان و دعایه خیر و فلاح کشور توسط قاری صاحب عبدالطیف محمدی به پایان رسید.

تصویر از هنگام اهدای تصدیق‌نامه‌ها برای اشتراک کنندگان این سمپوزیم.
تصویر از هنگام اهدای تصدیق‌نامه‌ها برای اشتراک کنندگان این سمپوزیم.