• +93 20 250 14 20
  • info@aelso.org

گفتمان کتاب | رونمایی از کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی

AELSO دسامبر 23, 2021 تازه ترین مطالب

آیین رونمایی از کتابِ مقدمه‌ای بر کارآفرینی در برنامه‌ای گفتمان کتاب، به صورت حضوری و حضورداشت آنلاین دکتر عبدالقیوم سجادی؛ موسس دانشگاه سراج و محمد خالد رامزی؛ بازنویسی‌کننده‌ی کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی و رئیس اجرائیه موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، از سوی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان به همکاری موسسه تحصیلات عالی سراج، در کابل برگزار گردید.



در این برنامه که برای نخستین بار پس از تحولات اخیر، با حضورداشت جوانان، فرهنگیان و دانشجویان در سالون مطالعات موسسه تحصیلات عالی سراج برگزار گردیده بود، سخنرانان برنامه پیرامون ساختار و محتوای کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی اثر ایمون باتلر؛ رئیس انستیتوت آدم اسمیت که برای اولین بار در افغانستان از طرف موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان ترجمه و توسط محمد خالد رامزی رئیس این موسسه بازنویسی شده است، بحث و تبادل نظر نمودند.

جریان سخنان محمد خالد رامزی؛ بازنویسی‌کننده‌ی کتاب و رئیس اجرائیه موسسه AELSO
جریان سخنان محمد خالد رامزی؛ بازنویسی‌کننده‌ی کتاب و رئیس اجرائیه موسسه AELSO

محمد خالد رامزی؛ بازنویسی‌کننده‌ی کتاب، ترجمه و نشر کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را کار ارزشمند و کاربردی از سوی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان خوانده که در این شرایط دشوار، درک درست و اساسی را از مفهوم کارآفرینی برای جوانان و علاقه‌مندان در حوزه زبان فارسی فراهم می‌کند.

وی افزود: نسخه‌های الکترونیک و چاپی کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی با توجه به چشم‌انداز موسسه، نه تنها در افغانستان بلکه در حوزه‌ی زبان فارسی در دسترس همه علاقه‌مندان قرار خواهند گرفت، و این ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان به نوبه خویش کم‌‌نظیر است.

جریان صحبت های عبدالقاهر بهشتی؛ مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان
جریان صحبت های عبدالقاهر بهشتی؛ مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان

عبدالقاهر بهشتی؛ مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را از لحاظ ساختاری و محتوایی به صورت کلی معرفی نموده علاوه نمود: کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی، در شرایط دشوار و ناامیدی جهانی در اثر گسترش پاندمی کرونا، از سوی ایمون باتلر رئیس انستیوت انستیتوت آدم اسمیت به رشته تحریر درآمده و اولین نسخه آن در سال 2020 میلادی به زبان انگلیسی توسط انستیتوت امور اقتصادی در لندن به زیور چاپ آراسته گردید. و اولین نسخه‌ای فارسی کتاب مقدمه‌ای برکارآفرینی در سال 2021 به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، در شرایط پسا تحولات اخیر، موفقانه ترجمه، بازنویسی  و به دست نشر سپرده شده است.

به گفته بهشتی؛ کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی، برعلاوه ارایه‌ی درک درست از مفهوم کارآفرینی و اهمیت کارآفرینی در پیشرفت اقتصادی کشورها، ایده‌های کارآفرینی در شرایط دشوار و تحولات ژرف اجتماعی را نیز تقویت می‌بخشد و به دارندگان ایده‌های کارآفرینی نشان می‌دهد که خلاقیت و نوآوری خویش را در هر شرایط چگونه در عمل تطبیق نماید تا برآیند اثربخش داشته باشند.

حین سخنان دکتر عبدالقیوم سجادی، بنیانگذار موسسه تحصیلات عالی سراج
حین سخنان دکتر عبدالقیوم سجادی، بنیانگذار موسسه تحصیلات عالی سراج

دکتر عبدالقیوم سجادی، بنیانگذار موسسه تحصیلات عالی سراج، نویسنده و پژوهشگر چیره‌دست و از سخنرانان اصلی برنامه؛ کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را از لحاظ ساختاری و محتوایی مورد نقد و بررسی علمی قرار داده؛ ترجمه، بازنویسی و نشر کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را در افغانستان ابتکار ارزشمند از سوی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان خوانده و محتوای کتاب را در راستای ترویج اساسی مفهوم و ادبیات کارآفرینی در کشور مفید و کاربردی ارزیابی نمودند.

دکتر سجادی با اشاره به جدید بودن مفهوم و مولفه‌ای کارآفرینی در افغانستان، کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را برای جوانان، دانشجویان و مدیران، اثر ارزشمند دانسته و بازنویسی کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی را اقدام اساسی  و مهم علمی در راستای معرفی مفهوم کارآفرینی و ترویج ادبیات آن در کشور، اثربخش خوانده و تاکید نمود که برای نهادینه سازی آن باید علاوه بر تحقیقات توصیفی، پژوهش‌های تبیینی در حوزه کارآفرینی، به زبان فارسی به دست نشر سپرده شود تا الگوهای ثمربخش کارآفرینی شناسایی و در کشور مورد تطبیق قرار گیرند.

نجیب‌الله سلیمان‌خیل؛ کارشناس امور اقتصادی
نجیب‌الله سلیمان‌خیل؛ کارشناس امور اقتصادی

در ادامه برنامه، نجیب‌الله سلیمان‌خیل؛ کارشناس امور اقتصادی، پیرامون نقش کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی در ایجاد و گسترش فعالیت‌های کارآفرینان کوچک و بزرگ در افغانستان صحبت نموده افزود: کتاب مقدمه‌ای بر کارآفرینی باب تازه را بسوی درک مفهوم درست از کارآفرینی و استفاده از الگوهای کارآفرینی را برای علاقه‌مندان می‌گشاید و چگونگی و اهمیت کارآفرینی را در رشد اقتصادی کشورها بیان می‌کند. و به این ترتیب درک درست از کارآفرینی و انتخاب الگوی مناسب آن، زمینه‌ای گسترش فعالیت‌های کارآفرینان کوچک و بزرگ را در کشور فراهم می‌کند.

برنامه گفتمان کتاب، با جمع‌بندی عبدالقاهر بهشتی؛ مسئول تحقیق موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، به پایان رسید و در پایان برنامه، اهدای مجموعه کتاب‌های نشرشده‌ی موسسه ایلسو به کتاب‌خانه‌ای دانشگاه سراج و دریافت مجموعه آثار دکتر عبدالقیوم سجادی برای کتاب‌خانه و مرکز پژوهشی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، به عنوان نماد همکاری‌های علمی و تقویت فرهنگ هم‌اندیشی و تعامل، صورت گرفت.

دیپارتمنت تحقیق و نوآوری

موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO)