• +93 20 250 14 20
  • info@aelso.org

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | ولایت ننگرهار

AELSO ژانویه 26, 2021 تازه ترین مطالب

دور اول سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان(AELSO) با همکاری سازمان‌های برجسته ملی و بین‌المللی پیرامون نقش نهادهای اکادمیک در تامین صلح، رفاه و همدیگرپذیری، در ولایت ننگرهار برگزار گردید.

در این سمپوزیم؛ به تعداد 60 تن جوانان، استادان پوهنتون، علمای دین، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان فرهنگی و اجتماعی که 20 تن آنان را بانوان  تشکیل می‌داد، دورهم آمدند، علاوه بر تبادل نظر پیرامون سازگاری ارزش‌های جامعه باز با دین مقدس اسلام، طرح‌ها و برنامه‌های سازنده شان را برای تامین صلح، دموکراسی، همدیگرپذیری و مبارزه با افراط‌گرایی در افغانستان، ارایه نمودند.

در آغاز برنامه استاد شیرشاه همدرد که برای مهمانان و شرکت کننده گان خوش آمد گفته و جوانان را برای گسترش اندیشه‌های صلح‌خواهی، همدیگرپذیری و رفاه جامعه تشویق نمودند.

استاد شیرشاه همدرد

سپس سلما حمید در مورد موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان و سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری معلومات ارایه نمود.

سلما حمید
سلما حمید

در ادامه احمد سروش آروین، بنیان‌گذار و استاد اکادمی افغانستان نوین پیرامون نقش نهادهای اکادمیک در ترویج صلح و همدیگر پذیری صحبت نموده گفت: «نهاد های اکادمیک مکانی است که روح و روان انسان در آن تربیت می‌شود، این نهادهای اکادمیک هستند، که شخصیت‌ها را می‌سازند و این شخصیت‌ها می‌توانند کشور را بسازند یا ویران نمایند؛ در هردو حالت نقش نهادهای اکادمیک اثرگذار است.»

احمد سروش آروین
احمد سروش آروین

سپس جمیل پوپل‌زی، استاد دانشگاه ننگرهار پیرامون نقش نهادهای اکادمیک در ترویج صلح و همدیگرپذیری سخنرانی نموده بیان داشت که: «نهاد‌های اکادمیک اساس و تهداب صلح و همدیگر‌پذیری است. نهاد‌های اکادمیک باید برای محصلین زمینه سیرهای علمی را در داخل و خارج از کشور فراهم سازد تا روحیه همدیگر‌پذیری در آنها رشد کند. و مسئولان نهادهای اکادمیک باید توسط رفتار و گفتار شان برای محصلین و شاگردان صلح و همدیگر پذیری را آموزش دهند.»

استاد جمیل پویل‌زی
استاد جمیل پویل‌زی

همچنان در این برنامه وحیدالله زهیر، مسول نهاد معماران صلح،  نقش جوانان به‌خصوص محصلان را در ترویج صلح و همدیگر پذیری برجسته دانسته گفت: «جوانان بخصوص محصلین که قوت جامعه هستند، هر یک مسولیت فردی در ترویج صلح و همدیگر پذیری دارند. از هر قشر جامعه هستیم، منحیث جوان باید به فرهنگ، عقاید و نظر یکدیگر احترام بگذاریم. جوانان می‌توانند، که برای ترویج صلح و همدیگر‌پذیری مانند سمپوزیم امروز، برنامه‌ها و نشست‌ها را در مکان‌های مختلف حتا پارک‌ها و مساجد برای همدیگرپذیری و صلح برگزار کنند.»

وحیدالله زهیر
وحیدالله زهیر

عبدالبصیر اتل، استاد دانشگاه لغمان در مورد چگونگی ترویج فرهنگ همدیگر‌پذیری در نهادهای اکادمیک صحبت نموده گفت: مبارزه علیه تبعیض مذهبی، سمتی، دینی، نژادی، فرهنگی و جنسیتی، احترام گذاشتن به یکدیگر و رویه توأم با همدیگرپذیری میان استادان و محصلان می‌تواند فرهنگ همدیگرپذیری را در نهادهای اکادمیک و جامعه نهادینه نمایند.

عبدالبصیر اتل
عبدالبصیر اتل

سونیکا آرین؛ فعال صلح، پیرامون فعالیت‌های علمی و عملی نهادهای اکادمیک برای ترویج صلح صحبت نموده، اذعان داشت که: «نقش نهادهای اکادمیک در ترویج صلح اینست که آنها سیمینار‌ها، برنامه‌ها، نقاشی، تیاتر، استفاده از کلمات صلح‌آمیز، روی دست گیرند و هم‌چنان اصلاح نصاب معارف به‌ویژه در مضمون تاریخ که همه جنگ‌های داخلی را بحث می کند و اصلاح نصاب تحصیلات عالی با درج متون همدیگرپذیری می‌تواند فراهم کننده زمینه صلح و همدیگرپذیری باشد.»

در بخش کار گروپی، اشتراک‌کنندگان سمپوزیم به گروپ‌ها تنظیم شده و نظریات خود را در مورد سوالات مطرح شده با همدیگر شریک ساختند و در نتیجه نمایندگان گروپ‌ها، دیدگاه گروپ خویش را برای اشتراک‌کنندگان ارائه نمودند.

جریان کارگروپی اشتراک‌کنندگان سمپوزیم
جریان کارگروپی اشتراک‌کنندگان سمپوزیم

در اخیر سمپوزیم استاد جمیل پوپلزی اقدام ارزشمند موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان را ستایش نموده و ضمن جمع‌بندی برنامه، پیشنهادها و نظریاتش را جهت بهتر برگزاری برنامه‌های بعدی ارایه کرد.

استاد جمیل پوپل‌زی
استاد جمیل پوپل‌زی

در فرجام برنامه، برای شرکت کنندگان  تصدیق‌نامه‌ها توزیع گردید و با گرفتن تصایر دسته جمعی سمپوزیم با موفقیت به پایان رسید.