سومین دور سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | ولایت هرات

AELSO اکتبر 27, 2020 تازه ترین مطالب

سومین دور سلسله سمپوزیم های جوانان برای صلح و همدیگرپذیری به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) به‌تاریخ ۱۳۹۹/۸/۱در دفتر فراکسیون تغییر و ثبات واقع در شهرک جبرئیل ولایت هرات برگزار شد.

جمع از طبقه اناث که در این سمپوزیم اشتراک داشتند.
جمع از طبقه اناث که در این سمپوزیم اشتراک داشتند.

در این برنامه محترم استاد علی نقی فیاض، نجیب الله نیکزاد مسئول دفتر فراکسیون تغییر و ثبات، جوانان، سایر استادان دانشگاه/پوهنتون، علمای دین، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان فرهنگی و اجتماعی اشتراک نمودند.

سخنرانان و اشتراک‌کنندگان برنامه در مورد ارزش‌های صلح و همدیگرپذیری و ترویج این ارزش‌ها در اجتماع و ختم جنگ بحث‌های همه‌جانبه نموده و فرهنگ همدیگرپذیری را برای تامین صلح و پایان جنگ ارزنده عنوان کردند.

جمع از اشتراک کنندگان در این سمپوزیم.
جمع از اشتراک کنندگان در این سمپوزیم.

در نخست نجیب الله نیکزاد مسئول دفتر فراکسیون تغییر و ثبات ضمن سپاس‌گزاری از اشتراک کنندگان این سمپوزیم، از راه‌اندازی چنین برنامه‌ی در ولایت هرات ابراز خوشی نموده جوانان را در ترویج ارزش‌های صلح، رفاه و همدیگر‌پذیری تشویق نمود.

سپس آقای بشیر طارق؛ نماینده موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) در ولایت هرات، با ابراز سپاس‌گزاری  از همه اشتراک‌کنندگان برنامه، پیرامون دور سوم سمپوزیم جوانان برای صلح وهمدگیرپذیری و سایر برنامه‌های علمی موسسه مطالعات اقتصادی وحقوقی افغانستان معلومات مفصل ارائه نموده، گفت:

“در چنین مقطع حساس زمانی افتخار برگزاری این چنین برنامه ها برمیگردد به همه جوانان پرتلاش ومتعهد ولایت هرات که به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) این عمل امکان پذیر شده است.”

Our provincial fellow Mr. Bashir Tariq
نماینده ما در ولایت هرات آقای بشیر طارق.

بعداً محترم استاد علی نقی فیاض، استاد دانشگاه ضمن قدردانی از موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) بابت ترویج برگزاری این چنین سمپوزیم‌ها در ولایت هرات و سر‌ا‌سر کشور، چالش‌های فراراه دموکراسی و ترویج ارزش‌های دموکراسی و حقوق بشری در افغانستان به تحلیل و بررسی پرداخته و به سوالات مطرح شده از سوی اشتراک کننده گان درین زمینه پاسخ ارائه نمودند.

محترم استاد علی نقی فیاض یک‌تن از سخنرانان این سمپوزیم.
محترم استاد علی نقی فیاض یک‌تن از سخنرانان این سمپوزیم.

آقای فیاض از نهادینه نشدن دموکراسی واقعی در افغانستان سخن به‌عمل آورده و برداشت‌های متحجرانه و غیرعقلانی از دین و نبود عقلانیت مدرن در درون حکومت را از عمده‌ترین چالش‌ها سد راه آموزش و نهادینه‌سازی دموکراسی در افغانستان دانست.

وی افزود:

“در کادر رهبری جمهوری اسلامی افغانستان کسانی بوده‌ که از عقلانیت مدرن برخوردار نبوده و به همین دلیل می‌توان مؤلفه‌های اصلی آن‌را چنین بیان کرد: عدم شایسته سالاری، همدیگرپذیری، مساوات و نادیده گرفتن عقلانیت.”

همچنان آقای فیاض چالش های سد راه آموزش ارزش‌های حقوق بشری در‌ افغانستان را به گفتمان اسلامی و گفتمان لیبرالیزم تقسیم بندی نمود.

آقای فیاض در حال بحث و ارائه نظر.
آقای فیاض در حال بحث و ارائه نظر.

سپس چالش‌های سد راه گفتمان غربی در افغانستان را به بحث‌های مطلق‌گرایی و نسبی‌گرایی تقسیم بندی کرد، که در بحث مطلق‌گرایی چنین بیان داشت: در این بحث همه‌ی انسان‌ها را برابر نمی‌بینند و افراد را تقسیم بندی می‌کنند و اما در مورد بحث نسبی گرایی فرق میان انسان‌ها قایل نمی‌شوند. وی از چالش های دیگری مانند عقلانیت قومی، عقلانیت جنسیتی وعقلانیت زبانی نیز سخن به عمل آورد.

فیاض برداشت‌های خرافی را نیز یکی از عمده‌ترین چالش‌ها دانسته و گفت: دین در اصل با حقوق بشر مشکل ندارد اما عرف‌ خرافاتی تبدیل شده است به ارزش‌های دینی ما که بدون شک مشکلاتی را ببار آورده است.

Mr. Ali Naqi Fayyaz, University lecturer & key note speaker
آقای فیاض در حال بحث و ارائه پاسخ به سوالات اشتراک کنندگان.

آقای فیاض در پایان سخنرانی خویش نقش جوانان در ترویج دموکراسی و حقوق بشر در محیط‌های اکادمیک را به دو بخش عملیاتی وتیوریکی تقسیم بندی نموده و راهکارهای بیرون رفت از این معظل را با پاسخ به چیستی و چرایی آن بیان کرد.

در بخشی از سمپوزیم جوانان برای صلح وهمدگیر پذیری اشتراک کنندگان سوالات خویش را به ارتباط موضوع مطرح نموده که در پاسخ به سوالات ایشان سخنرانان کلیدی برنامه پاسخ های قناعت بخش وعلمی ارائه نمودند.

Participants while raising their questions...
یک‌تن از اشتراک کنندگان این سمپوزیم در حال ارائه نظر و مطرح نمودن سوال اش.

در بخش آخر این سمپوزیم اشتراک کنندگان به گروپ‌های جداگانه تقسیم و تنظیم شدند و نظریات خویش را  در مورد سوال‌های تعیین شده شریک ساختند و در نتیجه به نمایندگی از هر گروپ یک‌تن دیدگاه گروپ خویش را ارائه کرده و به این صورت سومین دور برنامه سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری، با آرزوی افغانستان آزاد،‌ مرفه و صلح‌آمیز  در ولایت هرات به اتمام رسید.

جریان کار گروپی اشتراک کنندگان این سمپوزیم.
جریان کار گروپی اشتراک کنندگان این سمپوزیم.

و در پایان برای اشتراک کنندگان سمپوزم، تصدیق‌نامه اشتراک توزیع گردید.

One of the participants while receiving her certificate...
نماینده ما در ولایت هرات؛ آقای بشیر طارق، در حال اهدای تصدیق‌نامه به یک‌تن از اشتراک کنندگان این سمپوزیم.

22 اکتبر، 2020م مطابق به ۱ عقرب 1399ش