سمینار علمی آزادی و اقتصاد | بلخ

AELSO نوامبر 20, 2022 تازه ترین مطالب

سلسله سمینارهای آزادی و اقتصاد (Freedom & Economics Seminar) پیرامون موضوعات آزادی، توسعه اقتصادی، کارآفرینی و رفاه به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) به همکاری مؤسسه تحصیلات عالی نخبگان با اشتراک استادان، هیئت رهبری اتاق تجارت زنان بلخ، محصلان و جوانان در شهر مزارشریف برگزار شد.

در این سمینار؛ اشتراک‌کنندگان در مورد مولفه‌های آزادی، اندیشه‌های توسعه اقتصادی، نقش آزادی بیان در توسعه اقتصادی، اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی، توسعه نیروی انسانی و نقش آن بر توسعه اقتصادی، چالش‌های فراراه کارآفرینی زنان و راهکارهای برون‌رفت از آن، بحث و تبادل نظر نمودند.

Hanif Farzan, Chairman of AELSO
محمد حنیف فرزان؛ رئیس هیئت مدیره‌ی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO)

محمد حنیف فرزان؛ رئیس هیئت مدیره‌ی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) در مورد کارکردها و چشم‌انداز موسسه پیرامون آزادی و اندیشه‌های اقتصادی صحبت نموده افزود: “ایلسو در چشم‌انداز استراتژیک‌اش، در نظر دارد تا کمپ‌ ملی کارآفرینی را در افغانستان برگزار نماید. یکی از اهداف که کمپ ملی کارآفرینی به دنبال آن است؛ رشد اقتصادی و کاهش فقر در جامعه می‌باشد.”

Dr. Seyed Jawed Najafizada, Chancellor of The Nokhbagan Institute of Higher Education
دکتر سید جاوید نجفی‌زاده؛ رئیس موسسه تحصیلات عالی نخبگان

دکتر سید جاوید نجفی‌زاده؛ رئیس موسسه تحصیلات عالی نخبگان، پیرامون نقش پوهنتون‌ها و نهادهای اکادمیک در ترویج اندیشه‌های آزادی و توسعه اقتصادی صحبت نموده گفت: “آزادی علمی بدین معناست که اعضای جامعه علمی به‌صورت فردی یا جمعی در پیگیری، توسعه و انتقال دانش، به‌شیو‌ه‌های مختلف آزاد باشند.”

Abdul Qaher Beheshti, General Programs Director of AELSO
عبدالقاهر بهشتی؛ رئیس عمومی برنامه‌های موسسه AELSO

عبدالقاهر بهشتی؛ رئیس عمومی برنامه‌های موسسه AELSO، درمورد اهمیت کارآفرینی در توسعه اقتصادی صحبت نموده افزود: ” کارآفرینی، مفهومی است که همواره همراه بشر بوده و به‌عنوان یک پدیده نوین نقش موثری را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها دارا است، از این رو تضمین حیات و بقاء کشورها نیازمند نوآوری، ابداع و خلق محصولات و خدمات جدید می‌باشد.”

Shakiba Shakib, Head of the Balkh Women’s Chamber of Commerce
شکیبا شکیب؛ رئیس اتاق تجارت زنان بلخ

شکیبا شکیب؛ رئیس اتاق تجارت زنان بلخ، در مورد چالش‌های فراراه کارآفرینی زنان و راهکارهای برون‌رفت چنین ابراز نظر نمود: “ارتقاء کارآفرینی زنان به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها کمک نموده که میزان افزایش کارآفرینی زنان، به‌ویژه در کشورهای درحال توسعه، تأثیر مثبتی بر رفاه خانواده‌ها و جامعه دارد.”

Wasiullah Safi, Dean of Economics faculty at Nokhbagan Institute of Higher Education
وسیع‌الله صافی؛ رئیس دانشکده اقتصاد موسسه تحصیلات عالی نخبگان

وسیع‌الله صافی؛ رئیس دانشکده اقتصاد موسسه تحصیلات عالی نخبگان، درمورد فرصت‌های کارآفرینی در افغانستان صحبت نموده افزود: “فرصت‌های اقتصادی برای راه اندازی یک کسب وکار پٌردرآمد و مناسب در بازار افغانستان وجود دارد که با سرمایه کم می‌توان آنرا ایجاد کرد. برای راه‌اندازی یک کسب و کار موفق، لازم است اول دنبال یک ایده تجارتی رفت که هم جدید باشد و هم مناسب با بازار روز در افغانستان.”

محمد امین بیانی؛ آمر دیپارتمنت اداره و پالیسی و عامه موسسه تحصیلات عالی نخبگان
محمد امین بیانی؛ آمر دیپارتمنت اداره و پالیسی و عامه موسسه تحصیلات عالی نخبگان

محمد امین بیانی؛ آمر دیپارتمنت اداره و پالیسی و عامه موسسه تحصیلات عالی نخبگان، درمورد آزادی فردی و نقش آن در توسعه اقتصادی صحبت نموده افزود: “آزادی‌ فردی باعث به وجود آمدن امنیت و آرامش در قلمرو شخصی و حیطه گروهی می‌شود. آزادی‌ فردی در جهت توانمندسازی و توسعه از مهم‌ترین وظایف و مشغله‌های جوامع در راستای توسعه‌ای اقتصادی محسوب می‌شود.”

فضل‌الدین قیام؛ آمر دیپارتمنت اداره و تجارت موسسه تحصیلات عالی نخبگان
فضل‌الدین قیام؛ آمر دیپارتمنت اداره و تجارت موسسه تحصیلات عالی نخبگان

فضل‌الدین قیام؛ آمر دیپارتمنت اداره و تجارت موسسه تحصیلات عالی نخبگان، درمورد توسعه نیروی انسانی و نقش آن بر توسعه اقتصادی از نظر اسلام صحبت نموده افزود: ” از دیدگاه قرآن توسعه نیروی انسانی فقط به آموزش مهارت‌ها محدود نمی‌شود، بلکه شکوفایی همه ابعاد استعدادها را در بر می‌گیرد.”

در بخش تریبون آزاد (Open Mike)، اشتراک‌کنند‌گان برنامه در مورد آزادی، توسعه اقتصادی، شرایط اقتصادی در افغانستان و راهکارهای بیرون‌رفت از آن، دیدگاه‌های خود را شریک ساختند.

Sayed Zekria Yousefi, participant of Freedom & Economics Seminar in Balkh province
سید ذکریا یوسفی، اشتراک‌کننده سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ

سید ذکریا یوسفی، اشتراک‌کننده سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ گفت: ” کارآفرینی و نوآوری فرآیندی است که کارآفرینان ازطریق آن، فرصت‌ها را به ایده‌های قابل‌عرضه به بازار تبدیل می‌کنند.”

Asma Karimi, another participant of Freedom & Economics Seminar in Balkh Province
اسما کریمی، یکی دیگر از اشتراک‌کنند‌گان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ

اسما کریمی، یکی دیگر از اشتراک‌کنند‌گان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ گفت: ” در اکثر کشورهای نوظهور و فقیر، بی‌کاری یک موضوع دائمی است. کارآفرینان سهم قابل توجهی در کاهش بیک‌اری دارند و راه را برای پیشرفت اقتصادی کشورها هموار می‌کنند.”

صلاح‌الدین همت، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ
صلاح‌الدین همت، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ

صلاح‌الدین همت، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ گفت: “در وضعیت کنونی افغانستان؛ برگزاری چنین سمینارها، نهایت انگیزه‌بخش است و جوانان باورمند می‌شود که در هر شرایط می‌توانند برای رسیدن به توسعه اقتصادی تلاش کنند.”

مدینه قاطع مصدق، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ
مدینه قاطع مصدق، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ

مدینه قاطع مصدق، یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان سمینار آزادی و اقتصاد در ولایت بلخ گفت: ” خودکفایی اقتصادی ستون اصلی جامعه برای ایستاده‌گی و پویایی است. خودکفایی یعنی کاهش چشم‌گیر وابستگی به محصولات دیگران و افزایش و حمایت تولیدات داخلی. تولیدات داخلی‌ نیازمند سه عنصر اساسی منابع، محصول و بازار برای محصول می‌باشد.”

Haji Mohammad Khalilzad, Deputy Director of scientific affairs at Nokhbagan Institute of Higher Education
حاجی محمد خلیل‌زاد؛ معاون امور علمی موسسه تحصیلات عالی نخبگان

حاجی محمد خلیل‌زاد؛ معاون امور علمی موسسه تحصیلات عالی نخبگان در جمع‌بندی سمینار آزادی و اقتصاد گفت: “در عصر حاضر، سرمایه اصلی جوامع، دانش، مهارت و نگرش منابع انسانی آن‌ها است. برای اینکه این سرمایه در خدمت سعادت جامعه باشد به قابلیت‌های کارآفرینی نیاز دارد. در حال حاضر توسعه کارآفرینی هسته‌ای برنامه‌های توسعه کشورها است. از این رو، سرمایه‌گذاری در قابلیت‌های کارآفرینی منابع انسانی جایگاه ویژه‌ای دارد.”

سمینار آزادی و اقتصاد با اهدای کتاب‌های ایلسو به مسئولان و کتابخانه موسسه تحصیلات عالی نخبگان، تقدیر از مربیان برنامه و توزیع تصدیق‌نامه برای اشتراک‌کنندگان به اتمام رسید.

به‌سوی افغانستانِ آزاد و مرفه

دیپارتمنت نشرات و ارتباطات