فوریه 16, 2025 نویسنده مقاله : رخسار رووفی زمان مورد نیاز : 30 دقیقه

نقش آموزش و اشتغال زنان در توسعه اقتصادی کشور

دستیابی به توسعه و بهبود کیفیت زندگی همواره یکی از آرمان‌هایی بوده است که ذهن بشر را به خود مشغول ساخته است. توسعه پایدار، به‌عنوان یکی از بسترهای تعالی و رشد انسان، زمانی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که با کمک و مشارکت همه‌ی گروه‌های اجتماعی صورت پذیرد. در میان این گروه‌ها، زنان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. این واقعیت در جوامع در حال توسعه کمتر مورد توجه قرار گرفته است. زنان، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های انسانی در جامعه، نه‌تنها موضوع و هدف هر توسعه‌ای به شمار می‌روند، بلکه عامل تقویت‌کننده‌ی مؤثر در پیشبرد اهداف توسعه، به‌ویژه توسعه‌ی اقتصادی، محسوب می‌شوند.

این مقاله با استفاده از روش کتابخانه‌ای تدوین شده و هدف آن بررسی نقش آموزش و اشتغال زنان در توسعه‌ی اقتصادی کشور است. زنان، به‌عنوان نیمی از نیروی کار جامعه، باید به رسمیت شناخته شوند و هویت خویش را در این عرصه به دست آورند. توانمندسازی زنان و برداشتن موانع فراروی مشارکت اقتصادی آنان، موجب بهبود وضعیت اقتصادی زنان در جامعه می‌شود و این روند می‌تواند زمینه‌ساز رشد و توسعه‌ی اقتصادی گردد.

یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد که آموزش محور توسعه است، چراکه توسعه بدون نیروی انسانی کارآمد و پویا امکان‌پذیر نیست. با توجه به اینکه زنان نیمی از نیروی انسانی هر کشور را تشکیل می‌دهند، آموزش آنان ضرورتی اجتناب‌ناپذیر محسوب می‌شود. زنان، به‌عنوان یکی از ارکان جامعه، در توسعه‌ی اقتصادی کشور به دو صورت تأثیرگذار هستند: تأثیر مستقیم بر اقتصاد که در قالب کار و فعالیت‌های اقتصادی بیرون از منزل نمایان می‌شود و تأثیر غیرمستقیم که از طریق خانواده موجب توسعه‌ی اقتصادی می‌گردد.

کلیدواژه‌ها: توسعه، آموزش، اشتغال، زنان، توسعه اقتصادی.