مارس 2, 2024 نویسنده مقاله : فریده ځاځی زمان مورد نیاز : 45 دقیقه

نقض اساسی قراردادها در کنوانسیون (CISG) و ضرورت قانون‌گذاری آن در نظام حقوقی افغانستان

کنوانسیون بیع بین المللی کالا، مصوب 1980 وین یکی از مهمترین اسنادی است که در زمینه یکسان سازی حقوق ماهوی تصویب شده است. الحاق به کنوانسیون، نیازمند بررسی دقیق کارکردها و ويژگی های آنست. بنده با سعی و تلاش خود طی شش هفته دو مورد از موضاعات مورد بحث کنوانسیون مذکور را که نقض اساسی و نقض احتمالی بود طی مبحث جداگانه مورد واکاوی قرارداده است. همچنان کنوانسیون موجب ارتقای نظام حقوقی، کاهش هزینه ها، افزایش تجارت و توسعه اقتصادی شده و نتیجتاً افزایش رفاه عمومی را در پی دارد و با ملاحظه همین نتایج الحاق افغانستان به کنوانسیون توصیه میشود.

روش تحقیق در این مقاله ای تحقیقی تحلیلی- استنباطی بوده و بصورت فیش برداری با روش کتابخانه یی در احراز تیوری نقض اساسی صورت گرفته است. رساله حاضر طی سه مبحث تنظیم شده است، مبحث اول راجع به تعاریف و کلیات در خصوص نقض اساسی و بررسی آن در نظام حقوقی افغانستان پرداخته شده است، مبحث دوم نیز به بررسی مفهوم نقض احتمالی در نظام حقوقی افغانستان اختصاص یافته است و در مبحث سوم به چرایی الحاق افغانستان به کنوانسیون CISG خواهیم پرداخت.

مهمترین موانع در راستای این تحقیق عدم موجودیت منابع (کتاب و مقاله) به ویژه در عرصه نظام حقوقی افغانستان بوده فلهذا بنده صرفاً از منابع معتبر بصورت مقاله یی در این تحقیق استفاده نموده ام.

واژه گان کلیدی: نقض اساسی، نقض احتمالی، قانون قرارداد های تجارتی و فروش اموال، نظام حقوقی افغانستان، الحاق به CISG