رونمایی کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی
موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان افتخار دارد که به همت بخش تحقیقات این اتاق فکری، کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی؛ اثر ارزشمند و بینالمللی دکتر ایمون باتلر، رئیس انستیتوت آدم اسمیت را، برای نخستینبار به زبان دری ترجمه نموده و در افغانستان زمینهی چاپ و نشر این اثر علمی را فراهم کرده است.
کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، به همکاری موسسه تحصیلات عالی خانه نور، با حضورداشت هیئت رهبری هردو موسسه، جوانان، محصلان، استادان پوهنتون و پژوهشگران؛ در برنامهای گفتمان کتاب، رونمایی و به علاقهمندان و اندیشمندان معرفی شد.
در ویژه برنامهای گفتمان کتاب به مناسبت رونمایی از کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، سخنرانان برنامه، پیرامون محتوای کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، مفیدیت آن در شرایط امروزی افغانستان، نقش آن در بهبود کیفیت نصاب تحصیلی کشور، درک علمی از مفهوم نابرابری اقتصادی، خلق روایت جدید درمورد این مفهوم و چگونگی انتخاب مسیر بهسوی بهبود وضعیت اقتصادی جامعه و رفاه شهروندانِ افغانستان، دیدگاهها و نظریات شانرا ارایه نمودند.
محمد حنیف فرزان؛ رئیس هیئت مدیرهی موسسه AELSOدرمورد برنامههای این موسسه پیرامون چاپ و نشر آثار علمی دانشمندان و اندیشمندان صحبت نموده گفت: ” کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، در جهت مفیدیت برای نصاب درسی پوهنتونهای افغانستان و ارتقای دانش اقتصادی شهروندان و جوانان افغانستان، چاپ و نشر شده است.”
در ادامه برنامه، محمد جاوید ساحل؛ رئیس موسسه تحصیلات عالی خانه نور پیرامون نقش کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی در گسترش دانش کاربردی برای رفاه مردم افغانستان دیدگاه خویش را شریک نموده افزود: ” کتاب مقدمهای برنابرابری اقتصادی، بهصورت علمی بیان میکند که ثروت تنها مادی نیست؛ ثروت معنوی یکی از سرمایههای ارزشمند جوامع انسانی است که اهمیت ثروت معنوی را نمیتوان با معیارهای مالی سنجش نمود.”
عبدالقاهر بهشتی؛ رئیس برنامههای موسسه AELSO کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی را جهت درک علمی و کاربردی از مولفههای نابرابری اقتصادی، مفید ارزیابی نموده و حین معرفی این اثر علمی افزود: ” کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، گفتمان موجود درباره مفهوم نابرابری را بهصوت علمی نقد میکند و روایت جدید درمورد این مفهوم را مطرح میسازد. استفاده از محتوای کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، میتواند درک درست از مفهوم نابرابری اقتصادی را در جامعه ترویج نماید، ابتکار برمبنای نوع انتخاب شهروندان را ترغیب خواهد کرد. به مردم افغانستان فرصت بازاندیشی درمورد مفهوم نابرابری اقتصای را فراهم مینماید تا در این جهان که اساس بر تفاوتها است. منتظر برابری اقتصادی نباشند. بلکه با ابتکار و تلاش خودشان، در جستجوی برتری اقتصادی باشند.”
حجتالله میرزایی، معاون علمی موسسه تحصیلات عالی خانه نور، درمورد ضرورت استفاده از محتوای کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی در نصاب درسی پوهنتونهای افغانستان صحبت نموده گفت: در شرایط امروزی محصلان ما نیاز دارد که از مولفههای علمی و اقتصادی درک ریشهای داشته باشند. کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی در راستای ایجاد تفکر اقتصادی و درک درست از نابرابری اقتصادی بسیار مفید و ارزشمند است. پژوهشگران و نویسندگان افغانستان با الگوگیری از این کتاب میتواند درمورد نابرابری فرصتهای، نابرابری سیاستگذاریها و سایر نابرابریها در جامعه افغانستان تحقیق نماید.”
دکتر عبدالعظیم مومند؛ عضو بورد رهبری موسسه AELSO برنامهای گفتمان کتاب را جمعبندی نموده افزود: در گفتمان رایج؛ منازعات نتیجهای عدم برابری جهت دسترسی به منابع و فرصتها است. اما کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی، نوع انتخاب انسانها را در راستای کسب و خلق سرمایه مورد بحث داده است که با استفاده از محتوای کتاب، علاوه بر درک علمی از نابرابری اقتصادی، درک درست از سایر نابرابریها و تفاوتها نیز حاصل میشود. درنتیجه، میتوان گفت که نابرابری در طبیعت جوامع انسانی نهفته است و همین نابرابری یکی از عوامل حرکت بهسوی توسعه نیز پنداشته میشود.
در برنامهای گفتمان کتاب، هیئت رهبری موسسه AELSO، هیئت رهبری موسسه تحصیلات عالی خانه نور و مسئولان اجرایی هردو نهادِ آکادمیک، در راستای گسترش دانش توسعه اقتصادی و تقویت اندیشههای موثر جهت رسیدن به افغانستان صلحآمیز و مرفه، برای تمام اشتراککنندگان برنامه، کتاب مقدمهای بر نابرابری اقتصادی را اهدا نمودند.
شما میتوانید نسخه الکترونیکی و یا اصلی این کتاب را همین حالا از طریق ایمیل آدرس ذیل سفارش بدهید:
دیپارتمنت نشرات و ارتباطات موسسه (AELSO)