سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | پروان و پنجشیر

AELSO ژوئن 16, 2021 تازه ترین مطالب

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری توسط موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان به همکاری موسسه تحصیلات عالی دانش- پروان و سایر اتاق‌های فکری برتر ملی و بین‌المللی، پیرامون نقش جوانان در آموزش و ترویج ارزش‌‌های صلح، رفاه و همدیگرپذیری در ولایت پروان برگزار شد.

هیئت ویژه‌ی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، علمای دین، جوانان، استادان پوهنتون، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان مدنی و حقوق بشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی ولایت‌های پروان و پنجشیر در این سمپوزیم اشتراک نمودند.

در ابتدا، گرداننده‌ی برنامه حضور اشتراک‌کنندگان و مهمانان را در سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری خیرمقدم و خوشامدید گفت.

Dr. Zia Hussain Yousefi
محترم دوکتور ضیاء حسین یوسفی

محترم دوکتور ضیاء حسین یوسفی رییس عمومی موسسه تحصیلات عالی دانش، سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری را به‌صورت رسمی افتتاح کرده، در مورد نقش موسسه تحصیلات عالی دانش و موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) در برگزاری این سمپوزیم، ایراد سخن کردند.

جناب یوسفی به سخنانش افزود: “برماست که قبل از تأمین صلح، چارچوب و الگوی صلح را تعیین کرده، مدل‌های آن را مدنظر گیریم. برای رسیدن به صلح باید انسان جامعه را متحول ساخت و باید ملت را پیدا کرد.”

Mr. Liaqat Ali Askari
محترم لیاقت‌علی عسکری

سپس، محترم لیاقت‌علی عسکری استاد دانشکده‌ی حقوق موسسه تحصیلات عالی دانش و سخنران اصلی سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری، روی موضوع نقش جوانان در آموزش و ترویج ارزش‌های صلح، رفاه و همدیگرپذیری به‌صورت مشرح و همه‌جانبه صحبت‌ کرد. وی می‌گوید که باید جوانان امروزی برای آینده کار کنند؛ چون نقش آنان در روند تآمین صلح گستره و خیلی با اهمیت است.

وی اضافه کرد: “63.7 در صد نفوس کشور را جوانان زیر 25سال تشکیل می‌دهد که این خود نقش آن‌ها را در تمام بخش‌ها؛ به‌ویژه در روند صلح، همدیگرپذیری و مبارزه‌ با افراط‌گرایی نشان می‌دهد”.

جناب عسکری می‌گوید که باید از ساختار پدرسالارانه و سنتی عبور کنیم و به جوانان اجازه دهیم که نقش شان‌را آزادانه بازی کنند. وی افزود که موانع در برابر جوانان را فقر، ناامنی، نگاه پدرسالارانه در برابر جوانان و تبعیص تشکیل می‌دهد.

آقای عسکری به ادامه‌ی سخنانش گفت: “آوردن اصلاحات در نظام آموزشی، شرکت‌کردن فعال جوانان در چنین برنامه‌ها، بلندبردن سطح آگاهی جوانان از ارزش‌های جامعه باز، همدیگرپذیری و عواقب منفی افراط‌گرایی راه‌‌های حل مناسب و قابل توجه در امر مبارزه با افراط‌گرایی و ترویج همدیگرپذیری در میان افراد جامعه؛ به‌ویژه جوانان می‌باشد.”

Mr. Rahmatullah Hakimi
محترم رحمت‌الله حکیمی

محترم رحمت‌الله حکیمی آمر اطلاعاتِ ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت پروان نیز در مورد چگونگی مانع‌شدن از گرایش جوانان به سوی افراط‌گرایی سخنان عالمانه داشتند. ایشان گفتند که جوانان در تمام سطوح نقش برجسته دارند؛ بنابراین باید بالای جوانان اعتماد کنیم و این اعتماد باید در عمل باشد، نه در شعار. وی علاوه کرد: ” برای تحقق هدف‌ها ما باید رمز پیروی تمام ملل دنیا را مطالعه کنیم و این مطالعه باید عمیق و همه‌جانبه باشد.”

در بخش پرسش و پاسخ، کارشناسان سمپوزیم جوانان برای صلح وهمدیگرپذیری به سوالات اشتراک‌کنندگان پیرامون موضوع اصلی سمپوزیم پاسخ ارایه نمودند.

در بخش دیدگاه باز، جوانان و اشتراک‌کنندگان سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری به اظهار نظر و بیان دیدگاه‌ها‌ی‌شان در مورد موضوع سمپوزیم پرداختند.

احمد رامین صدیقی یکی از اشتراک‌کنندگان در سمپوزیم جوانان، می‌گوید: “پیروی از عقل، منطق و اخلاق، مطلوبیت حکومت مردم و دوری از تعصب راه‌های ترویج همدیگرپذیری در جامعه است.”

اجمل کوهستانی یکی دیگر از اشتراک‌کنندگان این سمپوزیم، می‌گوید: “برای ترویج همدیگرپذیری در جامعه باید بسترهای قومی، زبانی و دینی را ریشه‌کن کرده، به تفاوت‌ها ارزش قایل نشویم.

در نهایت، سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری با توزیع تصدیق‌نامه برای اشتراک‌کنندگان به پایان رسید.

پی‌نوشت: مشارکین این برنامه‌ها عضو موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان شدند و با حمایت ما فعالانه در ولایت‌های خویش پیرامون ترویج ارزش‌های دموکراتیک و کثرت‌گرایی فعالیت می‌نمایند.