سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | پکتیا

AELSO ژوئن 16, 2021 تازه ترین مطالب

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری توسط موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان با همکاری سایر اتاق‌های فکری معتبر ملی و بین‌المللی پیرامون نقش علمای دین در ترویج ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری در میان جوانان افغانستان، در ولایت پکتیا برگزار گردید.

علمای دین، جوانان، استادان پوهنتون، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان مدنی و حقوق بشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی ولایت پکتیا در این سمپوزیم اشتراک نمودند.

در ابتدا گرداننده‌ی برنامه، حضور اشتراک‌کنندگان و مهمانان را در سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری خیرمقدم و خوش آمدید گفت و محترم عبدالصبور سالک نماینده‌ی ولایتی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، به‌شکل رسمی به افتتاح سمپوزیم پرداخته، موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان را به‌معرفی گرفت.

سپس، محترم عبدالواسع راشد عالم دین، پیرامون ارزش‌های صلح و همدیگرپذیری از دید دین مقدس اسلام معلومات واضح و همه‌جانبه ارایه کرده افزودند: “راه‌حل چالش‌های کنونی کشور در ترویج و آموزش ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری از دیدگاه دین مقدس اسلام است. علمای دین نیز در این راستا نقش و تاثیر به‌سزایی دارند و باید با تشویق‌نمودن مردم به بهره‌گیری و توجه به ارزش‌های جامعه‌ی باز که در مطابقت و سازگاری با دین مقدس اسلام باشد، نقش خویش را بازی کنند.”

ایشان علاوه کردند: ” نقش علمای دین در همه عرصه‌ها برجسته است و در یک جامعه‌ی مذهبی، علما از توانایی‌های ویژه‌ای برخوردار اند. موصوف تاکید کرد که اگر علما رسالت‌شان را به گونه‌ی احسن ادا کنند، می‌توانند که رهنمای خوبی برای جوانان کشور باشند و این نسل را به سوی خودشکوفایی و رشد سوق دهند.”

سعدالدین حکیمی استاد دانشگاه و سخنران دیگر سمپوزیم، ایراد سخن کرده افزود: “زندگی عملی پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و سلم الگویی خوبی برای ما است، پیامبر صلی‌الله علیه و سلم در دوران حیاتش با یهود و مشرکین پیمان امضاء کرد و همه در جامعه زندگی مسالمت‌آمیز و آبرومندی داشتند. موصوف تاکید نمود که تحمیل اندیشه بر دیگران در دین مقدس اسلام مردود و ناپسند است و ما مسلمانان مسئول و مکلف هستیم که دیگران را به دین خود فقط دعوت کنیم.”

محترم اسلام الدین سنجر فعال جامعه‌ی مدنی و یکی از سخنرانان دیگر این سمپوزیم، گفت: «حتی یکی از اهداف جهاد، مساعدساختن زمینه‌ی عبادت برای پیروان سایر ادیان است و در چتر اسلام زمینه‌ی اندیشیدن و عبادت برای دیگران کاملا مساعد است.»

جناب سنجر بیان داشت که در سایه‌ی اسلام، جان، مال و آبروی همه اعم از مسلمان و غیر مسلمان مصئون بوده و اسلام نیز انسان‌ها را به همدیگرپذیری، صبر و بردباری تشویق می‌کند؛ بنابراین جوانان کشور باید با توجه به رهنمایی‌های دین مقدس اسلام، به همدیگر خود احترام داشته باشند و برای کشور خود، فعالیت‌های منظم و سازماندهی‌شده انجام دهند.»

در بخش بعدی برنامه که بخش پرسش و پاسخ بود، کارشناسان و سخنرانان سمپوزیم جوانان برای صلح وهمدیگرپذیری به  پرسش‌های اشتراک‌کنندگان پیرامون نقش علمای دین در ترویج ارزش‌های کثرت‌گرایی و همدیگرپذیری در میان جوانان افغانستان، پاسخ ارایه نمودند.

بعد از پنل، کار گروپی انجام شده، نمایندگان گروپ‌ها در مورد عوامل افراط‌گرایی در دانشگاه‌ها و جامعه افغانستان، راهکاری‌های مبارزه با آن، ترویج همدیگرپذیری و نقش آن در تامین صلح افغانستان، دیدگاه‌ها و نظریات شانرا ارایه کردند.

در نهایت، سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری با اهدای کتاب‌های موسسه برای مهمانان و توزیع تصدیق‌نامه برای اشتراک‌کنندگان، به‌پایان رسید.

پی نوشت: مشارکین این برنامه‌ها عضو موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان شدند و با حمایت ما فعالانه در ولایت‌های خویش پیرامون ترویج ارزش‌های دموکراتیک و کثرت‌گرایی فعالیت می‌نمایند.