• +93 20 250 14 20
  • info@aelso.org

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری | پکتیا

AELSO ژوئن 12, 2021 تازه ترین مطالب

سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری توسط موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان پیرامون نقش‌ کشورهای همسایه در تأمین ارزش‌های دموکراسی، رفاه و همدیگرپذیری و تاثیرگذاری آن‌ها در روند صلح افغانستان، به همکاری سایر اتاق‌های فکری برتر ملی و بین‌المللی در ولایت پکتیا برگزار گردید.

جوانان، استادان پوهنتون، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان مدنی و حقوق بشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی ولایت پکتیا در این سمپوزیم اشتراک نمودند.

در ابتدا گرداننده‌ی برنامه، حضور اشتراک‌کنندگان و مهمانان را در سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری خیرمقدم و خوش آمدید گفته، محترم عبدالصبور سالک نماینده‌ی ولایتی موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، به‌شکل رسمی به افتتاح سمپوزیم پرداخت.

سپس، محترم امین‌الله امین زازی نقش کشورهای همسایه را در روند صلح افغانستان و تامین ارزش‌های دموکراسی، همدیگرپذیری، رفاه و مبارزه با افراط‌گرایی مهم خوانده گفت: «روند صلح افغانستان در مرحله مهم قرار دارد که تصمیم‌گیری دراین مراحل، سرنوشت بعدی جامعه ما را تعیین می‌نماید، در این تصمیم‌گیری‌ها علاوه بر طرف‌های داخلی، همسایه‌های افغانستان نیز نقش عمده و اساسی را بازی می‌کنند.»

وی افزود: «پاکستان چون از نزدیک‌ترین همسایه‌های کشور ماست و طولانی‌ترین مرز را با کشور دارد نقش بیشتر و بارزتری را در این مورد بازی می‌کند و اگر صادقانه در این روند عمل کند؛ بدون شک که تاثیر مثبتی می‌تواند داشته باشد.”

وی علاوه کرد: “نکات مشترک فرهنگی و دینی میان همسایه‌ی دیگر ما ایران با کشور ما نیز وجود دارد که نمی‌توان آ‌ن‌ها را درنظر نگرفت؛ بنابراین کشور ایران نیز نقش مهمی در این روند دارد و انتظار می‌رود که به عنوان همسایه‌ی ما، صادقانه عمل کرده، نقش خویش را به‌صورت مثبت و نیک بازی کند.”

محترم حبیب الله مستعان از سخنرانان دیگر این سمپوزیم، پیرامون نقش کشور چین در همدیگرپذیری و روند صلح افغانستان صحبت نموده، علاوه کرد که: “جایگاه افغانستان در قسمت چین به عنوان کمربند راه، مهم ارزیابی می‌شود و این چنین وضعیت امنیتی و موجودیت یا عدم موجودیت صلح در افغانستان بر چگونگی رشد اقتصاد چین تأثیرگذار خواهد بود. بیشک که چین نیز باید در این روند به خوبی عمل کرده، نقش خویش را به صورت درست بازی کند”.

در بخش پرسش و پاسخ، کارشناسان و سخنرانان سمپوزیم جوانان برای صلح وهمدیگرپذیری به  پرسش‌های اشتراک‌کنندگان پیرامون نقش مثبت و منفی کشورهای همسایه در روند صلح افغانستان و تامین ارزش‌های جامعه باز در کشور، پاسخ ارایه نمودند.

بعد از پنل، کار گروپی انجام شده، نمایندگان گروپ‌ها در مورد عوامل افراط‌گرایی در دانشگاه‌ها و جامعه افغانستان، راهکاری‌های مبارزه با آن، ترویج همدیگرپذیری و نقش آن در تامین صلح افغانستان، دیدگاه‌ها و نظریات شانرا ارایه کردند.

در نهایت، سمپوزیم جوانان برای صلح و همدیگرپذیری با توزیع تصدیق‌نامه برای اشتراک‌کنندگان، به‌پایان رسید.

پی‌نوشت: مشارکین این برنامه‌ها عضو موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان شدند و با حمایت ما فعالانه در ولایت‌های خویش پیرامون ترویج ارزش‌های دموکراتیک و کثرت‌گرایی فعالیت می‌نمایند.