نشست چای و آزادی پیرامون موضوع جامعه باز و جامعه بسته

AELSO ژانویه 1, 2022 تازه ترین مطالب

سلسله برنامه‌های چای و آزادی پیرامون موضوع جامعه باز و جامعه بسته، به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان با همکاری سازمان اجتماعی سفید و رادیو آنلاین راه ابریشم، به گونه مجازی برگزار گردید.

Host: Mohammad Khalid Ramizy, CEO of AELSO
محمد خالد رامزی؛ رئیس اجرائیه موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان

در برنامه‌ی چای و آزادی، به میزبانی محمد خالد رامزی؛ رئیس اجرائیه موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، با حضورداشت و صحبت‌های لی اسکولند؛ فعال و مدافع بین‌المللی آزادی، با اشتراک جوانان، دانشجویان، استادان دانشگاه و پژوهشگران در مورد مصداق‌های عینی جامعه باز و بسته، ارزش‌های آزادی، نقش جامعه باز و اقتصاد بازار در روند پیشرفت جوامع و اثربخشی آن در رفاه شهروندان، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

Li Schoolland, International freedom advocate
لی اسکولند؛ فعال و مدافع بین‌المللی آزادی

لی اسکولند در این برنامه، تجربیات و آموز‌ه‌های عملی خویش را از جامعه باز و بسته ارایه نموده گفت؛ زندگی من در چین و تحت کنترول حزب کمونیست که همه موارد از سوی حزب حاکم مدیریت و کنترول می‌شود و شهروندان به دنیای بیرون دسترسی ندارد، مصداق عینی جامعه بسته است و در مقایسه با چین، حتی افغانستان امروزی؛ به دلیل دسترسی شهروندان به اکثر شبکه‌های اطلاع‌رسانی و حضور رسانه‌ای جهان در افغانستان، یک جامعه باز محسوب می‌گردد.

لی افزود: چین تا زمانیکه پالیسی مرزهای باز را روی دست نگرفته بود، مردم آن از فقر در رنج بود و در چین هیچ نوع خلاقیت وجود نداشت، بلکه همه موارد کاپی و تقلید بود. پس از عملی شدن پالیسی مرزهای باز، در رفاه شهروندان تا اندازه‌ای تغییر به‌وجود آمدند. اما هنوز حریم خصوصی، رفتار، عقائید و روی‌کردهای سیاسی و اجتماعی شهروندان چین، حتی در پیام‌رسان ویچت، تحت کنترول جدی دولت است.

لی اسکولند در مورد حقوق شهروندی به‌ویژه حقوق زنان در تحت تسلط حاکمیت طالبان اشاره نموده گفت: دسترسی به حقوق شهروندی و حقوق زنان در افغانستان ناممکن نیست اما کمی دشوار است که با تلاش و پشتکار، مردم افغانستان می‌توانند به حقوق شهروندی خویش دست یابد.

در بخش دوم، اشتراک‌کننده‌گان علاوه بر ارایه دیدگاه‌های شان پیرامون موضوعات مورد بحث، پرسش‌های شانرا مطرح نمودند که توسط لی اسکولند؛ مدافع و فعال بین‌المللی آزادی، پاسخ ارایه گردید.

لی اسکولند در پاسخ به سوالات اشتراک‌کنندگان و پیرامون حق تعلیم و تحصیل زنان گفت: حکومت بخش از مشکل است، حتی در نبود حکومت؛ به خداوند، خود و خانواده خویش باور داشته باشید و با درک مسئولیت‌ها خود در زندگی خویش، اقدام به آموختن نمائید. و از سوی هم تکنالوژی امروزی، دسترسی به آموزش را از سراسر جهان فراهم نموده است. تمام دانشجویان به‌ویژه زنان می‌توانند از طریق انترنت و به روش آنلاین، اهداف آموزشی و تحصیلی خویش را در هر گوشه‌ی دنیا دنبال نمایند.

رامزی در پایان برنامه‌ی چای و آزادی، دو منبع مهم علمی از نشرات موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان؛ کتاب مبانی جامعه باز و مبانی اسلامی جامعه باز را به عنوان منابع ارزشمند جهت مطالعه‌ای ارزش‌های جامعه باز، برای اشتراک‌کنندگان معرفی نمود.

برای مشاهده جزئیات مباحث و تماشای مجدد برنامه، اینجا کلیک نمایید

دیپارتمنت نشرات و روابط عامه