در مناظره اقتصادی کابل به دست یافتن به اقتصاد سبز تاکید شد

AELSO نوامبر 3, 2024 تازه ترین مطالب

اقتصاد سبز، گامی در جهت توسعه پایدار اقتصادی و رفع چالش‌های زیست محیطی است.

موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) با همکاری دانشگاه باختر، مناظره اقتصادی کابل را برگزار کرد.

این مناظره به منظورتبادل افکار، ایجاد تفکرانتقادی، تقویت فرهنگ گفتگو، گسترش روش‌های علمی و تعمیق آگاهی و یاد گیری درباره اقتصاد سبز و تاثیر آن برمحیط زیست افغانستان با حضور کارشناسان، استادان دانشگاه، جوانان و دانشجویان برگزار گردید.

کارشناسان برنامه در ابتدا به توضیح مفهوم اقتصاد سبز پرداخته و اظهار نمودند که در این نوع اقتصاد، رفاه و برابری اجتماعی در سایه حفظ محیط زیست با کمترین آسیب به آن، ارتقا می‌یابد و این اقتصاد با توسعه پایدار و آگاهی از ظرفیت‌های زیست محیطی، به دنبال توسعه اقتصادی است.

مناظره گنندگان برنامه، اظهار داشتند که با توجه به چالش‌های اقتصادی افغانستان، توسعه اشتغال و ارتقای رفاه مردم، نیازمند توسعه اقتصادی بوده و در کنار آن مسایل زیست محیطی در افغانستان به یکی از مهم‌ترین مسایل و چالش‌های پیش‌روی کشور تبدیل شده است که رهایی از این چالش‌ها، توجه به اقتصاد سبز را امری اجتناب ناپذیر می‌سازد.

کارشناسان برنامه وجود آلودگی‌ها در شهرهای بزرگ و برداشت‌های غیر متعارف از منابع آبی و طبیعی را برای جامعه چالش‌زا عنوان نموده و بیان نمودند که در افغانستان از ظرفیت‌های طبیعی بیش از حد متعارف استفاده می‌شود و امکانات زیستی در معرض ویرانی است که برای رفع این مشکلات نیازمند کار و برنامه‌ریزی دقیق و علمی هستیم.

کارشناسان مناظره اقتصادی کابل با اشاره با منابع فراوان طبیعی در افغانستان آنرا مهم‌ترین فرصت‌ حمایوی در برابر اقتصاد سبز دانستند و تاکید کردند که با در نظرداشت ظرفیت‌های موجود در افغانستان اگر از منابع به شکل دقیق، مسلکی، سنجش شده و سالم استفاده معقول و به موقع صورت گیرد، افغانستان به کشوری نمونه در حوزه اقتصاد سبز مبدل خواهد شد.

کارشناسان برنامه در جمع بندی مناظره، تولید و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر، صنایع و کشاورزی پایدار، توسعه سیستم‌های حمل و نقل، گردشگری سبز با تمرکز بر حفظ محیط زیست، کاهش آلودگی، ترویج شغل‌های سبز، سرمایه‌گذاری در انرژی‌های قابل دوام از جمله انرژی‌های خورشیدی و مدیریت آب را عمده‌ترین راه‌کارهای عملی و کاربردی برای دست یافتن به اقتصاد سبز مطرح ساختند.

در مناظره اقتصادی کابل شرکت کننده‌ها نیز با ابراز دیدگاه و پرسش، اقتصاد سبز را عامل اساسی کاهش آلودگی محیط زیست و منابع طبیعی دانستند و این اقتصاد را برای کاهش فقر، حمایت اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و رسیدن به رفاه امر حیاتی عنوان نمودند.

در پایان مناظره اقتصادی کابل جنگل‌داری، حمل و نقل، آب، زراعت، تامین انرژی، گردشگری و تولید و صنعت به عنوان عمده‌ترین موارد حمایتی اقتصاد سبز مطرح گردید و نقش و مسوولیت شهروندان، نهادهای علمی و تحقیقاتی، سکتور خصوصی، رسانه‌ها و حکومت در برابر اقتصاد سبز برجسته ساخته شد و هم‌چنان برای رسیدن به اقتصاد سبز به ایجاد استراتیژی‌ها، سرمایه‌گذاری، بلندبردن آگاهی عامه، افزود اقتصاد محیط زیستی در نصاب تحصیلی، انجام تحقیقات علمی، تسهیل شرایط، استفاده معقول و مناسب از منابع و درک و انجام مسوولیت‌های فردی و جمعی تاکید صورت گرفت.

موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان از تمامی شرکت‌ کنندگان، به ویژه دانشگاه باختر، در برگزاری این مناظره ابراز قدردانی نموده و بر تداوم همچو مناظره‌ها تاکید و تعهد می‌ورزد.

حضور در رسانه‌ها: RTA Pashto          Tawana         Rahe Farda TV         Tamadon TV         Anis          Bakhtar University