علما برای نهادینهساختن همدیگرپذیری در جامعه تبلیغ و تلاش کنند
نشست «اسلام و همدیگرپذیری» به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) به همکاری موسسه تحصیلات عالی اهلبیت(ع)، با حضور علمای اهل تشیع و تسنن، استادان دانشگاه/پوهنتون، دانشجویان و فعالان فرهنگی و اجتماعی، در کابل برگزار شد.
در این نشست، علمای اسلام، پیرامون همدیگرپذیری از منظر قرآن کریم و منابع مذاهب اسلامی صحبت نمودند و تاکید کردند که همدیگرپذیری اصل اساسی در دین اسلام است. همچنان سایر سخنرانان در نشست «اسلام و همدیگرپذیری» بر فعالیتهای بیشتر روی اشتراکات بین مذاهب اسلامی در افغانستان تاکید کرده و گفتند که علما از تریبونهای مساجد و منابر، برای همدیگرپذیری و زندگی مسالمتآمیز در کنار همدیگر، به همه افراد جامعه توصیه و تبلیغ کنند.
از سوی هم مولوی دکتر ابراهیمی، عالم دین، گفت ما باید مشترکات میان مذاهب را برجسته کرده و از دامن زدن به اختلافات پرهیز کنیم. وی همه مردم افغانستان را مسئول نزدیک سازی مذاهب میان شان دانسته افزود؛ “ما اگر مسلمانی را بخاطر وابسته بودن به یکی از مذاهب تکفیر کنیم در حقیقت خود را تکفیر نموده ایم.”
با این حال دکتر عبدالوهاب رحمانی، عالم دین، با تاکید بر اینکه اسلام برای همه جامعهی بشری برای زیست مسالمت برنامه دارد گفت؛ “همدیگرپذیری در دین اسلام نیز جایگاه خاصی دارد. تفاوتها در سراسر جهان بشریت یک سنت الهی است. هرگز تفاوتها نمیتوانند سبب امتیاز و برتری نسبت به یکدیگر گردد.”
در این نشست، کتابِ ” چرا منحیث یک مسلمان از آزادی دفاع مینمایم” اثر مصطفی آکیول، برای علما، مهمانان و اشتراککنندگان برنامه معرفی گردیده و در اخیر برنامه این کتاب برای علما، مهمانان و اشتراککنندگان برنامه اهدا شد تا از مطالب این کتاب ارزشمند در راستای همدیگرپذیری و آزادی از منظر قرآن و اسلام، در جامعه پیامرسانی نمایند.
پوشش رسانهای نشست «اسلام و همدیگر پذیری» را از طریق پیوندهای ذیل، مشاهده میتوانید.
Tamadon TV Farda News AVA Press INFORMATION TV- Part1 INFORMATION TV- Part2