کارآفرینی برای جوانان و دانشجویان بلخ و سمنگان
موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) با در نظرداشت تجربهها و آموختههای ارزشمند از کمپ کارآفرینی 2023، در گسترهی چشمانداز استراتژیک خویش برای یک افغانستان صلحآمیز و مرفه، سلسله سمینارهای کاربردی کارآفرینی را در ولایات مختلف افغانستان راهاندازی نموده است.
سمینار کارآفرینی به هدف معرفی و شناسایی فرصتها و استفاده از فرصتهای موجود کارآفرینی در راستای توسعه اقتصادی، رفاه و مبارزه با فقر، به ابتکار موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان با همکاری موسسه تحصیلات عالی نخبگان و موسسه خدمات بشردوستانه سفید، در ولایت بلخ برگزار گردید.
در این برنامه، بیش از150 تن جوانان، استادان پوهنتون، هیئت رهبری تعدادی از پوهنتونهای دولتی و خصوصی و محصلان از دانشگاههای مختلف دولتی و خصوصی اشتراک نمودند. محصلان دانشگاههای بلخ، نخبگان، ابن سینا، راه سعادت و سمنگان در سمینار کارآفرینی سهم فعال داشتند. دانشجویان و استادان دانشگاه سمنگان به شکل گروهی از ولایت سمنگان به بلخ سفر نموده و در این برنامه حضور یافتند.
در سمینار کارآفرینی، محمد حنیف فرزان، رئیس هیئت مدیره موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، یپرامون چشمانداز راهبردی این موسسه درمورد کارآفرینی و رفاه، دکتر سید جاوید نجفیزاده، رئیس موسسه تحصیلات عالی نخبگان، درخصوص نقش دانشگاهها در ترویج و نهادینهسازی دانش کارآفرینی و رفاه در افغانستان، به سخنرانی پرداختند.
در بخش دوم برنامه، عبدالقاهر بهشتی، رئیس برنامههای موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان، پیرامون کارآفرینی و الزامات آن؛ راهکارهای عملی برای کارآفرینی و وسیع الله صافی، رئیس دانشکده اقتصاد پوهنتون نخبگان، درمورد راهکارهای مؤثر جهت رسیدن به توسعه اقتصادی، رفاه و کاهش فقر در افغانستان، مطالب کاربردی و بهروز را برای اشتراککنندگان برنامه، ارایه نمودند.
در ادامه برنامه، به دیدگاهها و پاسخ سوالات اشتراککنندگان پرداختهشده و جوانان تشویق گردید تا با استفاده از راهکارهای عملی برای کارآفرینی و مبارزه با فقر در افغانستان اقدام نمایند. در فرآیند اقدام عملی جوانان برای کارآفرینی و کاهش فقر، موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان و همکاران استراتژیک این موسسه، حامی ورود جوانان به بازار منحیث کارآفرینان جدید، میباشند. در راستای حمایت ازطرحهای اقتصادی کارآفرینان جوان، کمپ کارآفرینی 2024 به شکل رقابتی میان دانشجویان تمام دانشگاههای همکار برگزار خواهد شد.
محمد خلیلزاد، معاون علمی دانشگاه نخبگان، در جمعبندی سمینار، کارآفرینی را پروسه دوامدار و موثر برای رسیدن به رفاه و کاهش فقر در افغانستان دانسته و از جوانان خواست که از فرصتهای کارآفرینی توسط AELSO استفادهی کاربردی و مفید نمایند.
در بخش پایانی سمینار کارآفرینی، جدیدترین کتابهای موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان به رهبری دانشگاههای نخبگان، ابن سینا و سمنگان اهدا شده و برای اشتراککنندگان برنامه، تصدیقنامه توزیع گردید.
چنانچه شما علاقهمند حضو در چنین برنامهها هستید، ازطریق این لینک برای اشتراک در برنامههای آینده، ثبتنام نمائید.
همه باهم میتوانیم صلح و رفاه را به ارمغان آوریم و از فقر رهایی یابیم